Posts by: Daguerre

Op woensdag 15 november heeft Ron Buist, fotograaf, een avondvullende presentatie gegeven over het thema Landschapsfotografie. Ron is zelf fervent landschapsfotograaf en heeft veel publicaties op zijn naam staan voor o.a. Het Groninger Landschap. Meer informatie vindt je op zijn website

Op 18 oktober j.l. werd het startschot gegeven voor het project ‘Portretteer een vereniging’, een samenwerkingsproject met VRIJDAG (alles op het gebied van amateur theater, muziek en beeldende kunst). Het project wordt begeleid door Marieke Kijk in de Vegte, fotograaf. Een groot aantal fotografen van AFV Daguerre zal het komende seizoen een vereniging die zich bezighoudt met (amateur-)kunst volgen. In het voorjaar van 2018 zal Daguerre samen met VRIJDAG een expositie van de foto’s verzorgen. De foto’s, gemaakt door Jan Hendrik van der Veen, geven een impressie van de startavond in het Prinsentheater. 

AFV Daguerre is op een 18e plaats gekomen met de 10 inzendingen. Twee foto’s van leden werden bekroond met zilver en een foto met brons! In 2015 eindigde Daguerre nog op een 33e plaats.  In totaal zijn er 1740 foto’s door de jury beoordeeld. Dat betekent dat er 174 fotoclubs hebben deelgenomen. AFV Daguerre is dan ook zeer trots op de 18e plaats die zij hebben behaald.

Op zaterdag 11 maart is in Rotterdam de fotoserie van clublid Jelle Pieter de Boer over de violiste Ida Haendel beoordeeld. Met deze fotoserie is Jelle Pieter toegelaten tot de Landelijke Groep Bondsmeesterklasse.  De jury was unaniem en had  veel complimenten en bewondering voor het verhaal dat de fotograaf getracht heeft weer te geven met zijn foto’s. Men gaf aan dat de eenvoud van het verhaal ze zo had aangesproken en geraakt. Ook vonden ze de integriteit in de foto’s erg mooi en gepast. Kijk voor meer foto’s van Jelle Pieter op onze ledenportfolio en op… Read Article →

Welkom op onze vernieuwde website. De site is gemaakt met medewerking van René van Dijk  van MultiMedia Professional (www.mmpro.nl). Op onze site vindt u informatie over de fotoclub en een presentatie van foto’s die door onze leden zijn gemaakt.

Met de beëindiging van de expositie in de Openbare Bibliotheek (Forum) op 28 januari 2017  in Groningen heeft AFV Daguerre een succesvol jubileumjaar (125 jaar!)  afgesloten. Het jaar stond in het teken van het foto-onderwerp ‘Stad in beweging’. Eerder vond er in mei 2016 een buitenexpositie plaats op de Ubbo Emmiussingel in Groningen. Beide evenementen trokken veel kijkers.

Scroll To Top
error: Content is protected !!